Persbericht
Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, BTL Nederland
T: 0411 62 20 36

14 mei 2018

Plataan succesvol verplant in Vlaardingen

Steeds meer organisaties zetten zich in voor een groenere bedrijfsvoering. Zo ook fastfoodgigant Kentucky Fried Chicken. Voor de nieuw te openen vestiging in Vlaardingen stond een mooie, volwassen plataan ‘in de weg’. In plaats van te kiezen voor kap, besloot het bedrijf de boom te behouden en te laten verplanten. Afgelopen maand is de boom 60 meter verplaatst. Hij staat nu naast een kantoorpand zodat gasten van KFC, de kantoormedewerkers, maar ook de fauna nog steeds van de boom kunnen genieten.

Ingepakte boom

Platanen zijn, onder meer vanwege het grote schaduwoppervlakte die zij bieden, geliefd in Europa. De boom doet het goed in de stad omdat zij tegen stressvolle omstandigheden kan en ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. Ook zijn platanen relatief gemakkelijk te verplanten vanwege hun grote herstellende vermogen. Kortom, een sterke boom. De boom moest op korte termijn verplant worden zodat de nieuwbouwplannen van start konden gaan. “Om de planning te kunnen waarborgen, hebben we de boom ingepakt”, aldus Ren Lagerweij. “Hierdoor konden er geen vogels in de boom gaan broeden.” Als projectleider bij BTL Bomendienst stuurde hij het verplantteam aan dat de plataan naar zijn nieuwe plaats heeft gebracht.

Uitvoering

Na de nodige voorbereidingen is de boom met behulp van een 650-tons telekraan verplaatst naar de nieuwe standplaats, 60 meter verderop op het Vlaardingse Benelux Workpark. Hierdoor is de waardevolle boom behouden gebleven voor de omgeving. Lagerweij: “We verzorgen de komende drie jaar nog de nodige nazorg, zodat de boom een mooie toekomst tegemoet gaat op zijn nieuwe locatie.”

Meggie Olijslagers - 2
Meggie Olijslagers

Marketingcommunicatiespecialist, BTL Nederland

T: 0411 62 20 36
E: meggie.olijslagers@btl.nl

Laatste nieuws

Meer nieuws