Dak- & Gevelgroen
(BTL Realisatie)

Roeland Pullen Tijdelijk
ing. Roeland Pullen

Productmanager Dak- en gevelbegroening, BTL Realisatie
T: 06 51 42 42 13

De waarde van dak- & gevelgroen

Groene daken zijn in opkomst. Logisch, ze ogen fraai en bieden volop voordelen. Een daktuin vervult een belangrijke functie binnen de verstedelijking in Nederland. Een groendak draagt bij aan goed waterbeheer en verkoeling in de bebouwde omgeving. Het vergroot de biodiversiteit, lost fijnstofproblemen op en zorgt voor natuurontwikkeling in de stad.

nieuws - dela's groene rok -2
Nieuws

DELA’s ‘Groene Rok’

Lees meer
In de media Stedenbouw - Twee groene oases in zakendistrict Zuidas 2
Nieuws

Twee groene oases in zakendistrict Zuidas

Lees meer

Een greep uit onze projecten

Groen afvalbrengstation
Van Boekel Zeeland
Bekijk project
Daktuin
HP Valves
Bekijk project
Daktuin Hilton
Ambius en Ballast Nedam
Bekijk project

Daktuinen aanleggen

Als groene aannemer zijn wij gespecialiseerd in dak- en gevelbegroeiing, die bijdragen aan een klimaatbestendige stad. Wij zorgen voor een procesmatige aanpak van de bouw en aanleg van een daktuin. We brengen onze jarenlange expertise en kennis in, zodat architecten en projectontwikkelaars bij het ontwerp en de technische detaillering van een dakopbouw een efficiencyslag kunnen maken.

Hoogwaardige materialen

De aanleg van een daktuin vraagt om specialistische kennis van: bouwkundige dakdetaillering, gevelaansluitingen, dakbedekkingsconstructies, waterhuishouding, irrigatietechniek, groendakopbouw en beplanting. Voor alle constructies werken wij met hoogwaardige materialen. Zo zorgen wij dat elke oplossing -hoe complex ook- voldoet aan de hoogste (bouw)technische eisen. Binnen deze randvoorwaarden zorgen wij voor creatieve en vakkundige ontwerpen.

Bouwteams

Bij het ontwerp en de realisatie van een daktuin of gevelbegroeiing werken wij vanaf de ontwerpfase samen met belanghebbenden. In bouwteams maken we samen heldere afspraken en zoeken we naar efficiencyvoordeel. Wij werken altijd volgens de hoogste standaard. Daarnaast werken wij ook slim en veilig. Zo voorkomen we vertraging, onnodige kosten en constructiefouten. Voor ons telt alleen het perfecte resultaat: een duurzame en groene oplossing.

Meer waarde door dak- en gevelbegroeiing

  • Vermindering belasting regenwater
  • Bescherming dak en gevel
  • Verbeteren binnen- en buitenklimaat
  • Verhogen rendement zonnepanelen
  • Verhogen biodiversiteit
  • Afvangen van fijnstof en CO2

Brochure Groener bouwen

Wilt u meer weten over de groene mogelijkheden voor uw bouwproject? Download dan onze brochure Groener bouwen.

Download brochure
brochure-groener-bouwen-lrg@2x