BTL

Groener leven

BTL Realisatie
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

HP Valves, Daktuin

HP Valves, Daktuin

Groen doet de (werkende) mens goed. Extra vergroening is daarom een belangrijk element voor het bedrijventerreinen van de toekomst. Naast het realiseren van meer natuur, en het bieden van ruimte voor werknemers (en bewoners) om te ontspannen en te recreëren, maakt het bedrijfsgebouwen en bedrijventerreinen ook klimaatbestendig. Zo kunnen de medewerkers van HP Valves op het High Tech Systems Park in Hengelo dagelijks genieten van hun groene werkomgeving.

Waterberging

De tuin is solide: eerst werd wortelwerende dakbedekking en een goede drainagebaan aangelegd. Dit dak heeft namelijk maar liefst 162 m3  waterberging op 6.000 m2 dak. Niet voor niets bieden diverse waterschappen subsidies voor groene daken. Zo zorgt HP Valves op het High Tech Systems Park in Hengelo voor baten op het gebied van hemelwater(berging).

 

Tienduizenden vetplantjes, kruiden en grassen

Onze medewerkers hebben in vier weken enkele tienduizenden vetplantjes, kruiden en grassen op het 6000m2 grote bedrijfsdak aangeplant. In totaal zijn er maar liefst twaalf verschillende soorten vetplanten op het dak te vinden. Deze wortelen in een zes cm dikke mix van aarde en meststoffen.

 

Bekijk hier de impressie van het pand (bct architecten, ingenieurs & adviseurs)

 
Frank Ten Dam.jpg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Frank ten Dam
vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: frank.t.dam­@btl.nl
T: 074 243 60 00/ 06 53 84 94 95

 
 
  • Periode: 2016
  • Locatie: Hengelo