BTL

Groener leven

BTL Realisatie
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Brede School SOM, Toekomstgerichte daktuin

Brede School SOM, Toekomstgerichte daktuin

De brede school SOM, staat midden in de samenleving en is betrokken in de wijk d.m.v. partnerschappen en activiteiten. Zij streeft naar een leven lang leren en is gericht op toekomstgerichte oplossingen. Dat het pand (gebouwd in 2014) daarbij aansluit is niet meer dan logisch.

Meer waarde door daktuin

Door groener te bouwen worden de mogelijkheden voor een toekomstbestendige levensduur van gebouwen groter. Immers, dakbedekking slijt minder snel en verbetert het binnenklimaat. Daarnaast wordt de leefbaarheid van de woonwijk vergroot omdat de luchtkwaliteit verbetert, bewoners kunnen genieten van de zichtbare groene hellingen én de voeten droger blijven. De daktuin (1.200 m2) buffert namelijk 35-40 liter water per m2 tijdens een extreme regenbui. Ook kunnen docenten ontspannen op het dakterras. Het dak wordt gesierd door 12 verschillende soorten bloeiende vetplanten.

 
R16_Project_Brede School SOM Toekomstige daktuin_Columnimageset_695x261.jpg
 

Een daktuin voor vele generaties

De hellingen op het dak (variërend van 2 tot 45 graden) bieden bewoners zicht op het groen. Echter, door de sterke helligsgraad kan de groei- en bodemlaag ook afschuiven. BTL heeft een alternatief en doordacht plan gepresenteert aan de klant en de architect. Door toepassing van verschillende technieken worden afschuiving en erosie voorkomen en is het onderhoud minimaal. Zo kunnen leerlingen, docenten en de omgeving een leven lang genieten van dit groene schoolgebouw!

 
R16_Simon Bos.jpg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Simon Bos
vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: simon.bos­@btl.nl
T: 0591 63 00 80/ 06 12 26 70 38

 
 
  • Periode: 2014-2017
  • Locatie: Coevorden