BTL

Groener leven

BTL Realisatie
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Hondenuitlaatterreinen

De groene omgeving in uw gemeente heeft vele functies. Ook hondenbezitters eisen een plek waar hun hond los kan rennen en zijn behoefte kan doen.

R_Hondenuitlaatterreinen_Columnimageset_695x261.jpg
 

Ergernis: hondenuitwerpselen

De openbare ruimte is, met name in een stedelijke omgeving, beperkt en moet door veel mensen worden gedeeld. Grasvelden worden gebruikt als speelveld voor kinderen, als sportveld voor de jeugd of als natuurlijke verbinding tussen stedelijk en landschappelijk gebied.

Helaas veroorzaken uitwerpselen van honden veel ergernis en overlast, en bemoeilijken zij het maaien. Om dit probleem binnen de perken te houden, wordt geïntegreerd beleid ontwikkeld dat vaak bestaat uit voorlichting, controle, sancties, het aanwijzen van uitlaatterreinen en een aanlijnplicht voor honden.

 

Poema

Voor het succes van dit beleid en stimulering van hondenbezitters moeten de aangewezen terreinen regelmatig worden schoongemaakt. BTL heeft specifiek materieel, onder de noemer Poema, voor gecombineerd onderhoud en schoonmaak van grasvelden.

Een schoon veld komt de uitstraling van uw gemeente ten goede en stimuleert baas en hond om van het uitlaatterrein gebruik te maken en ergernis van de omwonenden neemt af. Neem voor meer informatie contact op met een vestiging bij u in de omgeving.