BTL

Groener leven

BTL Realisatie
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Onkruidbeheer

Onkruid in de openbare ruimte heeft nadelige gevolgen voor de beeldkwaliteit, toegankelijkheid, veiligheid en levensduur van verhardingen. Voorheen werd onkruid op verhardingen in veel gevallen bestreden met gebruik van chemische middelen. Vanwege nadelige gevolgen voor planten, dieren en het drinkwater is het gebruik van chemische middelen vanaf 31 maart 2016 per wet verboden. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wel toegestaan is. Veel terreinbeheerders zijn daarom op zoek naar een passende aanpak voor onkruidbeheersing op verhardingen.

 

Duurzame Onkruidbestrijding

Als duurzame partner in onkruidbeheer biedt BTL u een totaalpakket met combinaties van diverse technieken zoals vegen, Eco Heat of borstelen.

 

MIX-methode

In Nederland wordt onkruidbeheersing op verharding meestal uitgevoerd op basis van één methode (per gebied). Uit onderzoek van BTL blijkt dat het toepassen van één methode stuit op veel nadelen.

 

Op basis van deze kennis en jarenlange ervaring met diverse technieken voor klanten in heel Nederland heeft BTL een eigen methode ontwikkeld: MIX-methode 

 

Met deze methode pakt BTL het onkruid doelmatig aan. Omdat de beleving van gebruikers/bewoners leidend is, stuurt BTL op beeld en niet op frequentie. Hierdoor kan BTL de capaciteit inzetten op de plekken waar dit nodig is terwijl plekken waar weinig onkruid groeit minder frequent hoeven te worden onderhouden. 

 

 

Voordelen MIX-methode

 
  • De kwaliteitsniveau's A en B zijn goed beheersbaar
  • Trottoirs en moeilijk bereikbare locaties worden moeiteloos meegenomen
  • Uitputting van onkruid en structureel lagere onkruidgroei