BTL

Groener leven

BTL Bomendienst
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Radboud Universiteit Nijmegen, Verplanten platanen

Radboud Universiteit Nijmegen, Verplanten platanen

Wat was de vraag?

Op het universiteitsterrein van de RUN (circa 70 hectare), ofwel Radboud Universiteit Nijmegen, zijn dagelijks ongeveer veertigduizend studenten en medewerkers aan het werk. Het terrein wordt gesierd door zo'n 2.500 verschillende bomen. Vanwege (ver-)bouw staan er regelmatig bomen in de weg welke dan worden verplant. In 2010 moesten een aantal bomen verplaatst worden voor de bouw van een nieuw kunstgrashockeyveld en een grote parkeerkelder.

Hoe heeft BTL dit opgepakt?

Alle bomen op het terrein van de RUN zijn in 2009 door BTL Bomendienst geïnventariseerd. Van elke boom en standplaats is een foto gemaakt. Het gehele bomenbestand is daarbij opgenomen in het I.T.B. (Integraal Terrein Beheer). De 53 bomen die in 2010 verplant zijn, zijn op zeven lindes na allemaal platanen.

In Nijmegen is daarbij vooral gebruik gemaakt van Optimal verplantmachines. Een beperkt aantal platanen met een stamdiameter van ca. 45 tot ca. 55 cm is met een minigraver rondgegraven en vervolgens met een telekraan naar hun nieuwe groeiplaats ´gevlogen`.

 

Nazorg bomen

Hoewel de bomen door de universiteit van een ringleiding worden voorzien houdt BTL Bomendienst de bomen nog drie jaar in de nazorg. Hierbij worden de bomen gecontroleerd op bladontwikkeling en wortelontwikkeling. Daarnaast wordt het zuurstof- en vochtgehalte in de bodem gemeten en indien noodzakelijk bemest.

 
Marc.jpg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Marc Lansink
Hoofd Boomtechnisch Advies, BTL Bomendienst

E: marc.lansink­@btl.nl
T: 055 599 94 16 / 06 20 96 10 80

 
 
  • Aandachtsgebied: Specialistiche boomverzorging
  • Dienst: Verplanten
  • Periode: 2009-2014
  • Locatie: Nijmegen