BTL

Groener leven

BTL Bomendienst
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Gemeente Nijmegen, Zomerverplanting Lent

Gemeente Nijmegen, Zomerverplanting Lent

Wat was de vraag?

Begin september verplantte BTL Bomendienst 45 lindes in Lent. De lindes moesten verdwijnen vanwege de bouw van de Verlengde Waalbrug. De bouw van de Verlengde Waalbrug gebeurde in het kader van het project ‘Ruimte voor de Waal’. Als onderdeel van het landelijk waterveiligheids-programma Ruimte voor de Rivier werd bij Nijmegen-Lent een nevengeul gegraven, zodat de Waal meer ruimte heeft. Met het verplanten gaf het College van B&W invulling aan een Raadsmotie ‘Bomen over de Waalsprong’ van 21 maart 2012.

B_Persbericht Verplanting Lent_Columnimageset_695x261.jpg
 

Optimal 3000

Hoe heeft BTL dit opgepakt?

De 45 lindes zijn vitale bomen van ongeveer 40 jaar oud, 15 meter hoog en hebben een stamdiameter van ca. 35 tot 40 cm. Daarmee vertegenwoordigen de bomen zowel een emotionele waarde als een kapitaalswaarde. Voor het verplanten heeft BTL Bomendienst gebruik gemaakt van een Optimal 3000 verplantmachine, de grootste verplantmachine van Europa. Zonder problemen kunnen hiermee de lindes met een kluitdiameter van drie meter verplant worden. Deze verplantmethode is zeer praktisch omdat de vrachtwagen de boom kan uitsteken, kantelen, transporteren en planten, zonder tussenkomst van andere machines.

 

Optimal 1900

Voor het verplanten van bomen met een stamdiameter tot ca. 25 cm wordt gebruikt gemaakt van de Optimal 1900. Deze eigen verplantmachine is ideaal voor het verplanten van kleinere bomen als alternatief voor kap en nieuwe aanplant. Door extra maatregelen voor en na de verplanting kan BTL Bomendienst zonder problemen jaarrond verplanten. Zodoende sluit de verplanting naadloos aan op de strakke planning en logistiek van alle civieltechnische werkzaamheden van het totale project. 

 
Marc.jpg

Neem voor meer informatie contact op met

Marc Lansink
Hoofd Boomtechnisch Advies, BTL Bomendienst

E: marc.lansink­@btl.nl
T: 055 599 94 16 / 06 20 96 10 80

 
 
  • Aandachtsgebied: Specialistische Boomverzorging
  • Dienst: Verplanten
  • Periode: 2013
  • Locatie: Lent