BTL

Groener leven

BTL Bomendienst
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

22 maart 2018: Praktijkdag Bomen en Zorgplicht

Ook in 2018 deelt BTL Bomendienst haar kennis met u. Daarom nodigen wij u graag uit om op donderdag 22 maart a.s. onze praktijkdag over Bomen en Zorgplicht bij te wonen. We zijn deze dag te gast bij gemeente Lelystad.

Praktijkdag Bomen en Zorgplicht.JPG
 

Juridische aspecten van de zorgplicht

Jilles van Zinderen (advocaat bij MANZ Legal, specialisatie bomenrecht) bespreekt de juridische aspecten van de zorgplicht en geeft voorbeelden aan de hand van recente jurisprudentie. Boominspectie is maatwerk en daarom gaan we in op de verschillende opnamemethoden als VTA (Visual Tree Assessment), IBA (Integrierte Baumanalyse) en SIA (Statisch Integrierte Anschätzung). Wat doe je met je beheersysteem?, Hoe benut je hem optimaal? en Hoe richt je een bomenpaspoort in?

 

Programma en praktische informatie

Het aantal deelnemers dat de praktijkdag kan bijwonen is beperkt, dus noteer deze dag en schrijf u vandaag nog in! De kosten voor deze dag bedragen €95,- per persoon.

09:00 uur | Inloop
09:30 uur | Welkomstwoord
09:45 - 10:30 uur
Presentatie 'Boominspectie is maatwerk' door Bjorn Olthof, BTL Bomendienst
10:45 - 12:30 uur
Presentatie Juridische aspecten zorgplicht door Jilles van Zinderen, MANZ Legal
12:30 - 13:30 uur | Lunch
13:30 - 16:00 uur
Presentatie bomen in de gemeente Lelystad door Hendrik Pars, gemeente Lelystad
Rondleiding gemeente Lelystad met demonstratie inspectiemethoden
16:00 uur | Borrel

Locatie:
Gemeentehuis Lelystad
Stadhuisplein 2
8232 ZX  Lelystad

 Schrijf u hier in!

 

 

Over gemeente lelystad

“In Lelystad groeien meer dan 40.000 bomen. Bomen in Lelystad worden elke vier jaar visueel op gebreken gecontroleerd. Bomen die meer risico lopen, inspecteren we ieder jaar. Dit noemen we de Boomveiligheidscontrole (BVC). De BVC is de meest gebruikelijke manier van controleren in Nederland. De controles worden uitgevoerd om onveilige situaties te voorkomen, in het kader van de “Wettelijk zorgplicht bomen”. Op basis van de controles wordt besloten of de bomen gesnoeid of in het uiterste geval, gekapt moeten worden. In dat laatste geval wordt er na de controles zo spoedig mogelijk gestart met de uitvoeringswerkzaamheden.” Hendrik Pars, beheerder Lelystad.

BTL Bomendienst heeft in 2017 een QuickScan uitgevoerd voor de gemeente om inzichtelijk te krijgen wat de huidige stand van zaken is betreffende essentaksterfte. Aansluitend hebben we een financiële doorrekening gemaakt om de gevolgen inzichtelijk te maken en het college te kunnen informeren over de kosten die deze ziekte met zich meebrengt. Tevens hebben wij essentaksterfte geïnventariseerd in de parken van gemeente Lelystad. Op basis van de resultaten worden bomen verwijderd en gesnoeid.

 
R15_Contact.JPG

Neem voor meer informatie contact op met

Bjorn Olthof
Boomtechnisch Adviseur | ETT | NVTB-taxateur, BTL Bomendienst

E: Bjorn.Olthof­@btl.nl
T: 055 599 94 44 / 06 15 62 24 43