BTL

Groener leven

BTL Bomendienst
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

BTL Bomendienst

Kijk hieronder voor de nieuwsberichten van onze werkmaatschappij BTL Bomendienst.

B17_Nieuws_RSZ_Newsimageset_197x107.JPG
17-08-2017 - BTL Bomendienst

Roetschorsziekte in veel gevallen latent aanwezig

Roetschorsziekte, veroorzaakt door de schimmel Cryptostroma corticale, is een groot risico voor esdoorns en mogelijk de volksgezondheid in Nederland. De ziekte komt voor op verschillende soorten esdoorns en soms op linden. Ook komt de schimmel voor op zowel levend als dood hout. In Nederland heeft BTL Bomendienst al tientallen bomen aangetroffen met roetschorsziekte en richtlijnen opgesteld over wat te doen bij constatering van de aantasting. Een belangrijke vraag is: Komt de ziekte steeds vaker voor of wordt deze steeds beter herkend?

Lees verder
 
B17_Nieuws_Zomerbeheer_Newsimageset_197x107.JPG
25-07-2017 - BTL Bomendienst

Passend beheer tijdens wisselvallige zomer

Het KNMI benoemde de zomer van 2016 als "gemiddeld warmer geweest dan normaal”. Inmiddels mogen we ervan uitgaan dat ook de zomer van 2017 een goede kans maakt warmer dan normaal te zijn. Naast een hogere gemiddelde temperatuur, treden er ook meer en hevigere regenbuien en windvlagen op. Een trend die zich lijkt door te zetten. Heeft deze wisselvalligheid gevolgen gehad voor ons boombestand en dient het beheer hierop aangepast te worden?

Lees verder
 
B17_Nieuws_Roloff_Newsimageset_197x107.JPG
18-07-2017 - BTL Bomendienst

Roloff in een nieuwe jas

Het vertakkingspatroon van een boom ontwikkelt zich per boomsoort volgens een bepaalde architectuur. Dit zorgt ervoor dat kenners een boomsoort vaak al van grote afstand herkennen. Wanneer de vitaliteit van een boom terugloopt, verandert ook dit vertakkingspatroon. Prof. Dr. Andreas Roloff heeft in 1989 een schema met afbeeldingen gepresenteerd, dat een handvat geeft aan mensen die de vitaliteit van bomen willen opnemen en monitoren. In maart van dit jaar heeft Prof. Dr. Adreas Roloff op de Dresdner StadtBaumtage 2017 een herziende en verfijndere kijk gepresenteerd.

Lees verder
 
B17_Nieuws_Living Tree Lab NB_Newsimageset_197x107.JPG
04-07-2017 - BTL Bomendienst

Start behandeling kastanjebloedingsziekte in kader van Living Tree Lab

Bomen zijn van grote waarde voor steden en hun inwoners. Het is belangrijk om deze waarde te behouden, op een manier die veilig en efficiënt is. Binnen Living Tree Lab biedt de gemeente Dordrecht ruimte voor onderzoek en practicum naar verschillende ontwikkelingen omtrent bomen in het stedelijk gebied. Met de mogelijkheid voor het testen en monitoren van de behandelmethodes wordt er gekeken welke behandeling het meest efficiënt is en op grote schaal kan worden toegepast in het stedelijk gebied.

Lees verder
 
B17_Nieuws_Groeiplaatsverbetering Airgrow_Newsimageset_197x107.JPG
12-06-2017 - BTL Bomendienst

Groeiplaatsverbetering met de Airgrow

De oorzaak van kwarrende bomen in het stedelijk gebied, oftewel bomen die achterblijven in groei of erg gedrongen groeien, is vaak te wijten aan beperkingen van de groeiplaats. Een optimale groeiplaats realiseren is niet altijd mogelijk. Toch kunnen bomen in een beperkte groeiplaats hun waarde duurzaam vertegenwoordigen.

Lees verder