BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Stichting Vredewold, Beweegtuin

Stichting Vredewold, Beweegtuin

De huisartsen, fysiotherapeuten en apotheken van Leek hebben de handen ineengeslagen met Stichting Huisvestiging Vredewold om een beweegtuin te realiseren. Het idee hierachter is, dat zorg in de buitenlucht een meerwaarde heeft voor de patiënt. De tuin is semi-openbaar zodat bewoners van  zorgcentrum Vredewold, maar ook alle fysiotherapeuten gebruik kunnen maken van de beweegtuin.

Ontwerp

Het ontwerp voor de tuin is in samenwerking tussen BTL en Yalp opgesteld, zodat de beweegtoestellen op een zo efficiënt mogelijke manier een plaats kregen in de tuin en er daarnaast nog voldoende ruimte overbleef voor groen. Er staan circa tien beweegtoestellen in de tuin, waardoor oefeningen voor het gehele lichaam gedaan kunnen worden. Onder de beweegtoestellen is een valondergrond van kunstgras aangebracht.

Voor bewoners die geen gebruik (kunnen) maken van de beweegtoestellen, is de tuin een fijne plaats om te ontspannen. Door de zitgelegenheden en de rolstoelvriendelijke paden, kan een wandeling door de tuin worden gemaakt.

 
I16_Project_Vredewold, Beweegtuin_Columnimageset 1_695x261.jpg
 

Bewegen en beleven

Ook de aanleg van de tuin is door BTL verzorgd. Om de hoogwaardige kwaliteit te garanderen heeft vestiging Heerenveen één jaar onderhoud uitgevoerd. De tuin wordt inmiddels volop gebruikt.

 
  • Periode: 2006 - 2014
  • Locatie: Leek
 
R16_Tjalco de Jong.jpg

Neem voor meer informatie contact op met

Tjalco de Jong
Vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: tjalco.d.jong­@btl.nl
T: 0513 41 11 87 / 06 53 73 02 74