BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

St. Renesse en gemeente Schouwen-Duiveland, de Landrug

St. Renesse en gemeente Schouwen-Duiveland, de Landrug

Op het plein voor Sportboulevard Sportblok is op 24 juni 2016 Landrug geopend, een uniek speelobject geïnspireerd op de vorm van Schouwen-Duiveland. Stichting Renesse stelde het budget beschikbaar en de gemeente schreef de prijsvraag voor het ontwerp uit. Dat de buitenruimte van het sportcomplex meer waarde heeft gekregen door de Landrug is duidelijk te merken aan de enthousiaste reacties van de kinderen.

Combinatie kunst en spelen

BTL, winnaar van de prijsvraag, werkte in dit project succesvol samen met ELLEN BROUWERS designing art uit Oisterwijk. Het ontwerp is een echte coproductie; de tuin- en landschapsarchitecten van BTL Advies hebben beeldend kunstenaar Brouwers binnen het ontwerpproces van Landrug, evenals het ontwerp en de realisatie van de glaswand betrokken. Ook de esthetische begeleiding tijdens de productie van het kunst-/speelobject is gezamenlijk opgepakt. 

 

Ontwerp

“Waar binnen sporten zoals turnen en tennis in een vast kader worden beoefend, spelen kinderen buiten vanuit eigen interesse”, vertelt Richard Hereijgers, tuin- en landschapsarchitect bij BTL Advies. “Landrug biedt vrije ruimte om te bewegen, spelen, ontmoeten, chillen en ontdekken. Door de vrije vorm is Landrug een plek voor jong en oud. Ook voor volwassenen die er bijvoorbeeld kunnen relaxen en zonnen.´

 

Realisatie

BTL Realisatie was als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de aanleg van dit unieke object. Landrug is in een werkplaats vervaardigd uit duurzame en onderhoudsarme materialen. Vestiging Bruinisse verzorgde de plaatsing van het speelobject, de bijbehorende valondergronden en de kunstgrasbekleding van Fivestargrass.

 

Video Landrug

 

Opening

Na de opening door wethouder Van den Berg, mochten de kinderen van de Theo Thijssenschool de Landrug openen op de enige manier die echt past bij een speelobject; er werd geklommen over de dijken, gechilled op het ‘strand’ en gegleden door de ‘zee’.  Christiaan Stouten, Richard Hereijgers, en Ellen Brouwers vertellen, “Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen de speelfuncties toepassen die vooraf bedacht zijn. En hun plezier in het spel, daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.”

 
  • Periode: 2016
  • Locatie: Zierikzee
 
Christiaan Stouten.JPG

Neem voor meer informatie contact op met

Christiaan Stouten
Werkvoorbereider sr., BTL Realisatie

E: christiaan.stouten­@btl.nl
T: 0111 48 21 87 / 06 12 77 38 35

 
 
Richard Hereijgers.JPG

Neem voor meer informatie contact op met

Richard Hereijgers
Tuin- en landschapsarchitect, BTL Advies

E: richard.hereijgers­@btl.nl
T: 013 529 95 55