BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Partou en St. MOOI, Inrichting buitenruimte

Partou en St. MOOI, Inrichting buitenruimte

Partou kinderopvang is in het nieuwbouwpand van BBS Moerwijk gevestigd met een kinderopvanglocatie voor de doelgroep nul tot en met vier jaar. In ditzelfde pand heeft Stichting MOOI een peuteropvang voor de doelgroep tweeënhalf tot en met vier jaar jaar. De buitenruimte waar zij gebruik van maken is een langgerekte smalle strook gelegen aan het water. Beide organisaties hadden de wens om één gezamenlijke buitenruimte in te richten met een groen karakter, voldoende speeluitdaging voor alle leeftijden en een duidelijke scheiding van spelfuncties.

Inrichtingsplan

Begin 2015 is BTL Realisatie benaderd om een inrichtingsplan te maken voor de buitenruimte. Met veel enthousiasme zijn wij deze uitdaging aangegaan om gezamenlijk met de twee opdrachtgevers een buitenruimte te ontwikkelen die voldoet aan alle gestelde wensen en eisen.

 

Leeftijdsopbouw

De langgerekte buitenruimte is van rechts naar links opgebouwd naar leeftijd. De tuin kent een grote diversiteit aan spelelementen, waardoor alle kinderen voldoende uitdagingen hebben. Door iedere ontwikkeling/spelbeweging één keer op te nemen in het ontwerp zorgen we ervoor dat de kinderen zich maximaal ontwikkelen op motorisch, sociaal en cognitief gebied.

 

Eén geheel

In de buitenruimte zijn een babyweide incl. ontdekhoek/natuurkruiphoek, zit-/voorlees-/eethoek, water- en zandspeelplek, moestuin, boomstammen, speelheuvel met glijbaan, ervaringspad, verkeersparcours met duidelijke routing en diverse elementen, stapschijven en zandbak opgenomen. Deze zijn allemaal afzonderlijk te gebruiken, maar worden verbonden door loop-, fiets- en struinpaden waaraan diverse spelaanleidingen zijn toegevoegd, zoals een bruggetje die in combinatie met de beplanting voor rust, samenhang en prikkeling van de fantasie zorgt.

 

Veiligheid

In het ontwerp is gekozen voor natuurlijke en duurzame materialen die zorgen voor de beoogde uitstraling, maar slijtage tot een minimum beperken. Daarbij is de tuin vrijwel volledig toegankelijk voor kinderen te voet als met fietsjes. Dit zorgt voor een verdeling van de speeldruk. Aan deze buitenruimte is tevens de entree van beide opdrachtgevers gevestigd en de buitenruimte dient als vluchtroute. Ook hier is met zorg en aandacht invulling aan gegeven door het aanbrengen van een 1,20 meter breed pad en het accentueren van entree en vluchtwegen.

 
Pim Lage Venterink.JPG

Neem voor meer informatie contact op met

Pim Lage Venterink
Accountmanager Spelen, BTL Realisatie

E: pim.lageventerink­@btl.nl
T: 0591 63 00 80 / 06 10 01 27 27

 
 
  • Periode: 2015
  • Locatie: Den Haag