BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Gemeente Zwolle, Reconstructie Pannekoekendijk

Gemeente Zwolle, Reconstructie Pannekoekendijk

Zwolle heeft met de reconstructie aan de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade de bereikbaarheid, doorstroming en verkeersveiligheid naar de binnenstad verbeterd. De groeninrichting kwam tot stand door een samenwerking tussen Boomkwekerij Udenhout, BTL Bomendienst, BTL Realisatie en ROVA, met Roelofs als hoofdaannemer. Uniek was de zomerplanting van bijna 100 moeraseiken.

Bekijk hier de video

 

Groenstructuur

Een belangrijk onderdeel van de reconstructie was de aanleg van een nieuwe groenstructuur met een parkachtige uitstraling.  Het plan van aanpak was onderscheidend mede dankzij de visie van BTL ten aanzien van behoud van bestaande bomen en duurzame boomaanplant. Borging van alle facetten (o.a. goed ingerichte groeiplaatsen, selectie plantmateriaal, juiste wijze van kluitpreparatie en effectieve nazorg) stonden hierbij centraal.

 

Aanplanten bomen in de zomer

Bijzonder is dat 97 moeraseiken in de zomermaanden zijn aangeplant. Daarom is bij de selectie gelet op de kroonomvang en is een robuuste boom gekozen. De gerooide bomen zijn voorzien van een kokoskluit en in een opslagloods geplaatst om, onder geconditioneerde omstandigheden, rustig uit te lopen. Daarna zijn de bomen in de buitenopslag geplaatst en regelmatig bevochtigd. Het transport vond geheel afgedekt plaats om uitdroging te voorkomen. Het uiteindelijk resultaat is een groene en gastvrije stadsentree om trots op te zijn.

 

360 graden impressie

Om een mooi beeld te krijgen van de werkzaamheden kunt hier klikken voor een 360 graden impressie.

 
  • Periode: 2015 - 2020
  • Locatie: Zwolle
 
Frank Ten Dam.jpg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Frank ten Dam
Vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: frank.t.dam­­@btl.nl
T: 074 243 60 00 / 06 53 84 94 95