BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

CSG Eekeringe, Herinrichting schoolplein

CSG Eekeringe, Herinrichting schoolplein

CSG Eekeringe is een school voor VMBO en MAVO. Door de bouwwerkzaamheden i.v.m. de uitbreiding van de school was schade ontstaan aan het schoolplein. Daarnaast wilde de school op haar plein graag met een aantal sportvoorzieningen en zitmeubilair voor de leerlingen uitbreiden.  Zodoende ontstond de behoefte voor het opnieuw inrichten van het schoolplein.

Paul Krisman.jpg

"Het omtoveren van een saaie, niet ingerichte ruimte naar een prachtig schoolterrein dat past bij de school. We zijn erg ingenomen met de uitstraling die ons plein gekregen heeft"

Paul Krisman CSG Eekeringe, adjunct-directeur bovenbouw

 
 

Optimaal gebruik buitenruimte

Het oude schoolplein kenmerkte zich door een grote oppervlakte die voornamelijk in de omgeving van de hoofdingang gebruikt werd. Voor BTL Advies was het dan ook een uitdaging om de volledige buitenruimte optimaal te benutten en bestaande bewegingspatronen van leerlingen te doorbreken door verspreid over het terrein verblijf- en recreatieve (sport)voorzieningen aan te bieden.

 
I15_Project_CSG Eekeringe, Herinrichting schoolplein _Columnimageset_695x261.jpg
 

Verdedigingswerk Steenwijk

Het eindresultaat is een kleurrijk plein dat aansluit op de frisse kleuren in het interieur van de school. In het straatwerk is het logo van CSG Eekeringe verwerkt dat een weergave van een oud verdedigingswerk in Steenwijk is. BTL Advies heeft het ontwerp gemaakt. De aanleg van de groenvoorzieningen is door BTL Realisatie uitgevoerd.

 
Simon Bos.jpg

Neem voor meer informatie contact op met

Simon Bos
Vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: simon.bos­@btl.nl
T: 0591 63 00 80 / 06 12 26 70 38

 
 
  • Periode: 2012
  • Locatie: Steenwijk