BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Concertgebouwplein 12-14, Binnentuin

Concertgebouwplein 12-14, Binnentuin

Even een blokje om, in de kantine met collega's praten, de pauze is om te ontspannen en om nieuwe energie op te doen. Met de renovatie van het pand, pal naast het Amsterdamse concertgebouw, was de vernieuwing van de binnentuin dan ook een logisch vervolg. Op verzoek van pandeigenaar Beheer Brouwershoff heeft BTL het ontwerp voor en de aanleg van de tuin verzorgd.

Privacy met uitzicht op het concertgebouw

Een informele groene oase van hoogwaardige kwaliteit, dat was de wens van de klant. Met gevarieerd groen (waaronder een groenblijvende Magnolia, Rhododendrons en vasteplantenborders), organische lijnen en natuurlijke randen is een groene besloten tuin gecreërd. De tuin is jaarrond groenblijvend en biedt een leefomgeving voor vlinders door de toevoeging van specifieke planten. Doordat alle beplanting in het wit is uitgevoerd ontstaat een rustig beeld . De gekozen zichtlijnen bieden een doorkijk naar het concertgebouw, terwijl de dichte beplanting aan de achterzijde van de tuin privacy biedt i.v.m. omwonenden.

 
I16_Project_Concertgebouw, binnentuin_Columnimageset_695x261.jpg
 

Van grijze binnenruimte tot groene stadstuin

De ruimte met verouderde plantenborders is veranderd in een groene stadstuin op één van de bekendste pleinen van Amsterdam-Zuid. De kantoormedewerkers kunnen gebruikmaken van de tuin, terwijl de aangrenzende woningen een geweldig groen uitzicht hebben gekregen. Met de vernieuwde bestrating, beplanting en zitgelegenheid van hoge kwaliteit is midden in onze drukke hoofdstad een groene oase van rust gecreërd.

 
  • Periode: 2016 - 2017
  • Locatie: Amsterdam
 
Arie Bal.JPG

Neem voor meer informatie contact op met

Arie Bal
Vestigingsmanager, BTL Realisatie

E: arie.bal­@btl.nl
T: 030 240 96 44 / 06 53 85 72 54

 
 
Richard Hereijgers.JPG

Neem voor meer informatie contact op met

Richard Hereijgers
Tuin- en landschapsarchitect, BTL Advies

E: richard.hereijgers­@btl.nl
T: 013 529 95 55