BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Binckhorst - St. Jan, Inrichting buitenruimte

Binckhorst - St. Jan, Inrichting buitenruimte

In januari 2015 ontstond het eerste contact tussen de Ver. Scholen J.A. Alberdingk en BTL. In opdracht van hen hebben wij in de zomervakantie een ontwerp gemaakt voor de Binckhorst - St. Jan op de locatie Laren. Het ontwerp is gemaakt op basis van de wensen en ideeën vanuit de school, onze visie en de omgeving waarin de school gelegen is.

Eén geheel

De wens vanuit de school was om meer beweging te stimuleren door middel van sport en spel en om alle behoeften bij zowel jong als oud zo goed mogelijk in de buitenruimte te faciliteren. De basis van het ontwerp moest een sportkooi zijn waarin kinderen lekker konden sporten.

Bij het maken van het ontwerp hebben wij getracht om alle wensen en ideeën te respecteren en waar mogelijk te combineren. Zo hebben wij er bijvoorbeeld voor gekozen om geen standaard sportkooi te plaatsen, maar om een rand te maken van de ter plaatse liggende 30x30 tegels om zo het hoogteverschil op te vangen en een rand te creëren waar de bal binnen blijft. De buitenrand is omzoomd met een haag, waardoor het veld opgaat in zijn omgeving. Tevens hebben wij op zowel het kleuterplein als het grote plein enkele ontbrekende elementen toegevoegd zoals bijvoorbeeld een duikelrek, een waterpomp en enkele boombanken geplaatst.

Tot slot zijn er in het ontwerp nog verschillende accenten toegevoegd die passen bij de sfeer en de omgeving. Dit zorgt er voor dat alle losse elementen met elkaar verbonden zijn, waardoor het plein één sterk geheel vormt.

 

Clinic straatvoetbal door Pelota

 

"Wij zetten de komende jaren flink in op sport, beweging en gezonde lifestyle. Het vernieuwde schoolplein is een voorbeeld. Er is meer te beleven en dat nodigt uit om te bewegen. Zo komen sport en sociale interactie samen in ons onderwijs."

Marline Schaapherder, Directeur Basisschool Binckhorst - St.Jan

 
 

Gescheiden maar toch samen

De basis van het plein en de beleving is het sportveld waarop kinderen kunnen voetballen, handballen, basketballen en volleyballen. De losse elementen daaromheen faciliteren de overige behoeften. Door de juiste positionering van de elementen worden de verschillende functies op een natuurlijke manier gescheiden. Door gebruik van de juiste materialen en te kijken naar de bewegingsroutes over het plein vormen deze een prachtig geheel. Hierdoor kan ieder kind doen wat hij of zij wil, maar spelen ze toch samen.

 
Pim Lage Venterink.JPG

Neem voor meer informatie contact op met

Pim Lage Venterink
Accountmanager Spelen, BTL Realisatie

E: pim.lageventerink­@btl.nl
T: 0591 63 00 80 / 06 10 01 27 27

 
 
  • Periode: 2015
  • Locatie: Laren