BTL

Groener leven

BTL Algemeen
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

Augustinusschool Hilversum, Ontwerp en inrichting

Augustinusschool Hilversum, Ontwerp en inrichting

In januari 2015 ontstond het eerste contact tussen de Verenigde Scholen J.A. Alberdingk Thijm en BTL. In opdracht van hen hebben wij in de zomervakantie een ontwerp gemaakt voor de Augustinusschool op de locatie Hilversum. Het ontwerp is gemaakt op basis van de wensen en ideeën vanuit de school, onze visie en de omgeving waarin de school gelegen is.

Verbinding park en speelplein

De school ligt op een prachtige locatie aan de rand van een park met een sterk karakter, en beschikt over een bijzonder groot terrein waarop de kinderen spelen. De wens vanuit de school was om beweging te stimuleren door middel van sport en spel. Dit is gedaan door traditionele speeltoestellen te combineren met sport- en spelaanleidingen. Voor de aankleding hebben wij getracht om het beeld vanuit het park door te laten lopen op het schoolplein, waardoor één geheel is ontstaan. Door het aanbrengen / overnemen van enkele accenten zoals de karakteristieke zandbakrand rondom enkele kunstgrasvalondergronden, lijnen vanuit het park en het aanbrengen van groen, vormen alle afzonderlijke elementen een bijzonder geheel dat past in de omgeving en is het ruimtelijke beeld behouden.

 

Spelen voor iedereen

Alle kinderen kunnen over het gehele plein bewegen, maar door de verschillende elementen op een doordachte manier te positioneren is er op basis van leeftijd en benodigde uitdagingen toch een bepaalde scheiding gemaakt. Zo is er een kleutergedeelte met o.a. een waterloop, fietsparcours en zandbak, een deel voor de iets oudere kinderen met enkele speeltoestellen en een heuvelrug met diverse spelaanleidingen. Hierdoor kon het onderste gedeelte van het plein worden ingericht voor sport en spel voor de oudste kinderen op school. Centraal gelegen op het plein staat een grote beuk. Deze boom is rondom voorzien van een groot houten plateau dat dient als sociale ontmoetingsplek op het plein.

 
Pim Lage Venterink.JPG

Neem voor meer informatie contact op met

Pim Lage Venterink
Accountmanager Spelen, BTL Realisatie

E: pim.lageventerink­@btl.nl
T: 0591 63 00 80 / 06 10 01 27 27

 
 
  • Periode: 2015
  • Locatie: Hilversum