BTL

Groener leven

BTL Advies
  • BTL Algemeen
  • BTL Advies
  • BTL Bomendienst
  • BTL Realisatie
 
 
In uw browser is Javascript uitgeschakeld. Voor een goed werkende website is het noodzakelijk dat u Javascript aanzet.

BTL Advies

Kijk hieronder voor de nieuwsberichten van onze werkmaatschappij BTL Advies.

I17_Nieuws_Natuurexcursies Rammelende hazen_Newsimageset_197x107.jpg
17-01-2018 - BTL Realisatie BTL Advies

Natuurexcursies 'Rammelende hazen'

De eerste natuurexcursies van 2018 in natuur- en recreatiegebied De Groenzoom gaan weer van start. Hoewel het winter is en het voorjaar nog geruime tijd op zich laat wachten, zijn de vrijgezelle hazenmannen (rammelaars) al in de voorjaarsstemming gekomen. Op woensdag 14 februari en zaterdag 17 februari a.s. neemt beheerder Cor Noorman u mee naar de Bergboezem (onderdeel van De Groenzoom) waar hij u deelgenoot wil maken van een bijzonder en prachtig paringsritueel. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor aanvang via beheer@degroenzoom.nl.

Lees verder
 
A17_Nieuws _van berm naar bladzijde_Newsimageset_197x107.jpg
08-01-2018 - BTL Advies

Van berm naar bladzijde

De vraag naar grondstoffen groeit. Tegelijk neemt ook de roep om reststromen te reduceren of anders te bestemmen toe. Rijkswaterstaat werkt samen met partners  aan innovaties, waarbij biomassa en het natuurlijk kapitaal beter worden benut. Als overheidsterreinbeheerder zijn zij een van de partijen die deelnemen aan de Biomassa Alliantie Oost Nederland. Dit samenwerkingsverband heeft de bedoeling om een transitie van afvalstof naar grondstof te bewerkstelligen. Onder meer door (vezels uit) vrijkomend bermmaaisel te gebruiken voor verpakkingskarton.

Lees verder
 
I17_Nieuws_Nieuws BTL_Newsimageset_197x107.JPG
27-12-2017 - BTL Realisatie BTL Advies BTL Bomendienst

Havenbedrijf Rotterdam sluit twee contracten voor onderhoud wegen en groen in de haven

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft vrijdag 22 december twee contracten getekend met twee aannemers voor het onderhoud van de zogeheten droge infrastructuur in de haven. Het gaat om het onderhoud van de wegen in de haven en de verschillende groenvoorzieningen. Na een aanbesteding kwam aannemer Van Gelder als beste naar voren voor de weginfrastructuur. De groenvoorzieningen zullen door BTL worden onderhouden. Beide contracten zijn voor 2 jaar gesloten, met de nadrukkelijke wens om daarna voor 8 jaar te verlengen. In totaal betreft het opdrachten over de eerste 2 jaar van ruim 14 miljoen euro.

Lees verder
 
A17_Nieuws _Follow your roots_Newsimageset_197x107.jpg
19-12-2017 - BTL Advies

Bidbook als startpunt voor fietspad door Chaamse Bossen

Fietsen is een hele mooie manier om het landschap te beleven en te begrijpen. Niet alleen een praktische verbinding, maar een manier om een verhaal te vertellen en te beleven. Staatsbosbeheer heeft de intentie om de bestaande fietsroute door het Chaamse bos verbeteren. De huidige route is verouderd en in slechte staat. Naar aanleiding van de presentatie van het bidbook Follow Your Roots, hebben de gemeenten Gilze Rijen en Alphen Chaam hun ambities uitgesproken om samen met Staatsbosbeheer en partners werk te maken van de nieuwe fietsroute. Het bidbook is een belangrijk middel gebleken voor de start van deze samenwerking.

Lees verder
 
I17_Nieuws_Volkstuinvereniging De Kraan verhuisd naar nieuwe locatie_Newsimageset_197x107.JPG
12-12-2017 - BTL Realisatie BTL Advies

Nieuwe locatie voor Volkstuinvereniging De Kraan

Gemeente Tilburg groeit! Er wordt flink gebouwd en onderdeel hiervan is de gebiedsontwikkeling Koningsoord met een pittoresk dorpshart en ruime woningen. Om dit nieuwe gebied te ontsluiten wordt volgend jaar een nieuwe weg aangelegd. Vooruitlopend hierop is Volkstuinverenging De Kraan verhuisd naar de Heikantsebaan. Een bijzondere en ambitieuze opgave omdat het hele traject, van planvorming tot en met realisatie, binnen zes maanden gerealiseerd moest worden.

Lees verder